Varovanje podatkov

Ponudnik, R2ART d.o.o., se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podjetje pridobljene osebne podatke uporablja samo za potrebe izstavitve računa ter pošiljanja naročenih artiklov.  Podatki uporabnikov našega spletnega nakupovalnega mesta v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

S potrošnikom bo ponudnik stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če je to nujno potrebno za izvedbo strankinega naročila.

O piškotkih

V tem pravilniku se izraz »piškotki« nanaša na piškotke in druge podobne tehnologije, zajete v Direktivo EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki jih brskalnik namesti v vaš računalnik oziroma napravo.  Piškotki pomagajo brskalniku pri navigaciji po spletnem mestu in sami po sebi ne morejo zbirati nobenih informacij, shranjenih v vašem računalniku ali datotekah. Kadar strežnik uporablja brskalnik za branje piškotkov, so lahko storitve spletnega mesta zaradi tega prijaznejše uporabnikom. Zaradi zaščite zasebnosti bo vaš brskalnik dovolil spletnemu mestu dostop samo do tistih piškotkov, ki vam jih je spletno mesto že poslalo.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo, da bi izvedeli več o tem, kako uporabljate našo vsebino. To nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev našega spletnega mesta. Piškotki si zapomnijo, katero vrsto brskalnika uporabljate in katero dodatno programsko opremo za brskalnik ste namestili. Poleg tega si zapomnijo vaše prednostne nastavitve, na primer jezik in geografsko območje, ki se ob ponovnem obisku spletnega mesta ohranijo kot privzete nastavitve. Piškotki omogočajo tudi ocenjevanje strani in izpolnjevanje obrazcev za komentarje. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so sejni piškotki in trajajo samo, dokler ne zaprete brskalnika, medtem ko so drugi piškotki trajni in ostanejo v računalniku dalj časa.

Kako se uporabljajo piškotki tretjih oseb?

Ponudniki nekaterih funkcij na naših spletnih mestih so tretje osebe, na primer YouTube pri straneh z vdelanimi videoposnetki ali povezavami do videoposnetkov. Ti videoposnetki ali povezave (enako velja za katero koli drugo vsebino, ki jo ponujajo tretje osebe) lahko vsebujejo piškotke tretjih oseb. Če želite informacije o tem, kako tretje osebe uporabljajo piškotke, preverite pravilnike na njihovih spletnih mestih.

Kako lahko zavrnem in izbrišem piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebno določljivih podatkov o vas. Vendar pa lahko, če želite, zavrnete ali blokirate piškotke ponudnika Umetnina.si. ali spletnih mest katerih koli tretjih oseb, tako da spremenite nastavitve brskalnika. Več informacij boste našli v funkciji Pomoč v brskalniku.  Upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. To pomeni, da morate sami izbrisati ali blokirati piškotke, če nočete, da se uporabljajo. Navodila za brisanje ali zavračanje piškotkov ter dodatne informacije o piškotkih na splošno so na voljo tudi na spletnem mestu www.allaboutcookies.org. Informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov ter navodila, kako zavrniti ali izbrisati te piškotke, boste našli v priročniku za uporabo mobilne naprave.

Anonimno brskanje po Umetnina.si spletnem mestu

Umetnina.si preko piškotkov ne zbira nobenih osebnih podatkov ali podatkov o posameznikih. Osebni podatki se zbirajo izključno preko obrazcev na tem spletnem mestu, ki jih uporabnik zavestno izpolni in pošlje Umetnina.si. Tako pridobljene podatke obravnavamo skladno z zakoni o varovanju osebnih podatkov.Lahko se odločite, da ne boste omogočili piškotkov vendar nekatere funkcije morda ne bodo pravilno delovale.