O podjetju

  • Upravitelj prodajalne:          R2ART d.o.o.
  • Naslov:                               Prešernova cesta 17a, 1230 Domžale
  • DDV ID števika:                  38587696
  • Matična številka:                 6723446000
  • TRR:                                  SI56 3500 1000 1208 144

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovalnega mesta umetnina.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka in
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba spletne prodajalne umetnina.si spreminja in ažurira pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot redne cene in občasno tudi kot akcijske cene. Redne cene so prodajne cene izdelkov. Akcijska cena je cena, ki velja za nakup določenih artiklov. Vse cene v spletni trgovini umetnina.si, že vključujejo DDV.

Načini plačila

V spletnem nakupovalnem mestu umetnina.si, ponudnik trenutno omogoča naslednje načine plačila:

  • plačilo preko bančnega nakazila
  • z gotovino ob prevzemu

Ponudnik izda račun na trajnem mediju in ga priloži pošiljki.Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika umetnina.si in kupcu poslano na njegov e-mail.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenim načinom plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Postopek nakupa

1. Kupec z izbiro artikla, le tega doda v košarico, kjer lahko ustrezno popravi količino naročenih izdelkov. Privzeta količina je 1 kos. S potrditvijo košarice, se premakne na stran naročilo, kjer se po predhodni registraciji in prijavi nadaljuje postopek naročanja. Za vse morebitne netočnosti naslova, oz. kontaktnih podatkov in posledično napak, ki izhajajo iz nepravilnega in netočnega vpisovanja osebnih podatkov pri registraciji, ponudnik spletne trgovine umetnina.si ne prevzame odgovornosti.

2. Po prejetju naročila (najkasneje v roku treh dni) umetnina.si  (v nadaljevanju ponudnik), preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne in o tem obvesti kupca preko elektronske pošte. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupcu pripada pravica, da v osmih (8) dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca na naslov info@umetnina.si Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , najkasneje v 3-eh dneh od prejetja blaga, blago pa vrniti v nadaljnjih 9 dneh. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino oz. drug arikel, najkasneje v roku 10 dni od prejetja vrnjenega blaga.

Dostava

Naročeno blago, ki je na zalogi, je razen v primeru višje sile dostavljeno v roku 3-5 delovnih dni po prejemu naročila. Zaradi zamude s strani izvajalca dostave, ponudnik ne odgovarja.